Ontwerp en offertes

Om uw wensen tot werkelijkheid te brengen is een goed ontwerp een heel belangrijke stap. Ik kom dus zelf naar u toe bij de kennismaking, dit om u zo uitvoerig mogelijk te interviewen over wat uw wensen zijn. Met deze waslijst van wensen en mijn eigen visie en ervaring ga ik dan zelf aan de slag. Dat is ook het grote voordeel van het bedrijf; dat u altijd met dezelfde persoon te maken heeft.
Het ontwerp moet dus volledig aan uw wensen voldoen. Ik kom weer zelf bij u langs om het ontwerp door te spreken, om dan eventueel nog wat kleine aanpassingen door te voeren. Echter, door een goed interview te houden en dus goed op te letten wat u precies wilt zijn 9 van de 10 tekeningen meteen goed. Het ontwerp is dus de rode draad in het verhaal. U kunt zo van te voren op een duidelijk ontwerp in kleur zien hoe alles worden moet. Zo zijn er tijdens de uitvoering geen verassingen.
Aan de hand van het ontwerp kunnen we dan samen de te gebruiken materialen uitzoeken. U kunt dan aangeven wat uw smaak is en ik kan dan het een en ander bijsturen om tot een verantwoorde soortkeuze te komen. Er zijn immers 1001 soorten stenen en dergelijke in de handel dus een stukje begeleiding is ook hier weer erg belangrijk.
Als dan alles uitgezocht is maak ik aan de hand van de gegevens en het ontwerp de offerte klaar. In 90% van de gevallen werken we met een aanneemsom om zo van te voren duidelijk te hebben wat het een en ander gaat kosten. Zo voorkomt u nare verrassingen achteraf.
Alles is echter mogelijk. Misschien wilt uzelf meewerken of bijvoorbeeld de aanplant zelf doen. In overleg kunnen wij samen uw droomtuin realiseren. U met uw eigen wensen en wij met het team van 5 vakbekwame hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin er de komende 15 jaar op en top uitziet.